• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Вшанування пам'яті жертв Бабиного Яру

Вшанування пам'яті жертв Бабиного Яру

2016-09-29

Смерть нестерпна для людської свідомості. Особливо коли це безневинна смерть великої кількості людей. Якщо ж вона відбувається не через якісь природні катаклізми, а стає наслідком масового убивства, то це буквально травмує.
29 вересня 2016 року виповнюється 75 років з початку розстрілів у Бабиному Яру. Там лежать різні люди, і різні дороги привели їх туди, але кінець життя однаковий. Смерть.
Бабин Яр став місцем загибелі тисяч євреїв. Під час німецько-фашистської окупації Києва у 1941-1943 роках, за офіційними даними, у Бабиному Яру окупаційною владою було розстріляно близько 100 тис. чоловік, дві третини з яких становили євреї. Жертвами розстрілів стали роми, радянські військовополонені, члени підпілля, представники Організації українських націоналістів.
У Новоукраїнському НВК- гімназії №7 пройшли уроки історії та мужності, присвячені подіям у Бабиному Яру. Мета: розкрити зміст подій, пов'язаний з трагедією в Бабиному яру, виховувати гордість за тих співвітчизників, які віддали своє життя заради інших, продовжувати формувати основу культури міжнаціональних відносин у суспільстві, учити співчувати та допомагати ближньому./Files/images/P9280687.JPG/Files/images/P9280689.JPG
Кiлькiсть переглядiв: 100

Коментарi