• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Щороку 8 вересня увесь світ святкує Міжнародний день грамотності, мета якого — відзначити, що бути грамотним -це важливо для кожної людини та суспільства в цілому.

Щороку 8 вересня увесь світ святкує Міжнародний день грамотності, мета якого — відзначити, що бути грамотним -це важливо для кожної людини та суспільства в цілому.

2021-09-08

Цей день у Новоукраїнському ліцеї «Лідер» був активним, цікавим та корисним.Зранку учні та працівники ліцею взяли участь у флешмобі «Перевір свою грамотність». З літер на правильно виконаних завданнях учасники склали вислів про грамотність.

Продовженням свята став мовний аукціон для учнів початкових класів, на якому діти показали свої знання правильного написання словникових слів. Учні 5- 6 класів виконували онлайн- вікторини, а семикласники створювали колаж " Пишемо по- новому", використовуючи правила нового правопису. Цікавим був мовний батл між учнями 8 класів, під час якого учні мали змогу виправити неправильні записи на стінах печери, залишені " дикими" людьми. Дев'ятикласники писали диктант " Перлина степового краю", а десятикласники мандрували в країну Граматиколяндію, виконуючи цікаві завдання" А що не так". Найстарші ліцеїсти вправлялися з новими завданнями ЗНО.
Грамотність - свято для людства, яке досягло вражаючого прогресу в цій галузі.Шляхів до мовної досконалості безліч. Але всі вони починаються з любові до рідної мови, до майстерного бажання володіти нею і відчуття власної відповідальності за рідну мову.

/Files/images/bandyuk/зображення_viber_2021-09-08_15-47-35-180.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 39

Коментарi